Lietuviai Danijoje, Vejleje

2014-04-13

Susirinkimas

Mieli tėveliai,
Balandžio penktą buvo tėvų susirinkimas, tad tiems, kurie jame nedalyvavo, norėčiau trumpai reziumuoti mano išsakytus lūkesčius ir prašymus.
1.
Pradėsiu taip pat kaip susirinkime -  dažnai tenka išgirsti įvairių pastabų kaip turėčiau mokyti vieną ar kitą vaiką. Už įvairius pasiūlymus esu dėkinga, tačiau norėčiau paprašyti daugiau pasitikėjimo manimi. Taip, iki šiol nebuvau dirbusi su dvikalbiais vaikais, bet aš daug skaitau, ieškau patrauklių užduočių ir siekiu, kad vaikai pamiltų lietuvių kalbą.Pabrėžiu – dirbti su tokio skirtingo lygio vaikais  nėra lengva, tačiau stengiuosi pažinti keikvieną vaiką, noriu suprasti kodėl jis atėjo į mokyklėlę ir  ką norėtų  išmokti. PASTABA- tiek mane, tiek vaikus tikrai blaško įvairūs stebėtojai (už durų ar sedėdami šalia savo vaiko).
2.
Vėlavimas. Visi suprantame, kad šeštadienio rytą kažkur išsiruošti nėra lengva, tačiau jei jau nusprendėte atvykti į mokyklėlę – nevėluokite.  Pavėlavęs vaikas labai išblaško jau spėjusius įnykti į darbą, taip suardoma darbinė atmosfera, o kur dar pakartojimai, ką tik išsakytos informacijos, naujai atėjusiam vaikui. Ir vėluojančių yra ne vienas, tad nuoširdžiai tikiuosi, kad daugiau to nebebus.  PRIMENU - pamokėlės pradžia 10:30.
3.
Mokyklėlė stebuklų nedaro. Nepamirškite, kad mokyklėlė yra tik 1/10 lietuvių kalbos mokymo dalis. Vaikai TIKRAI nepradės lietuviškai kalbėti, suprasti, skaityti, nesiplės jų žodynas jei JŪS nepadėsite jiems. Yra daugybė būdų mokyti lietuvių kalbos: filmai, bendravimas su giminaičiais Lietuvoje, vaidmeniniai žaidimai, pasakojimas apie Lietuvą, vakaro pasaka lietuviškai ir t.t. Aš turiu tik maždaug 5 valandas su jūsų vaikais per mėnesį, tad tai yra tik kruopelytė per kurią galiu tik supažindinti (raidėmis, terminais ir pan.), praplėsti ar užtvitinti jau turimas žinias.  Nuo šiol bus nuolat matomas būsimos pamokos planas (patalpinamas vieną dieną prieš pamoką), tad jūs galėsite padaryti įvadą į pamoką ir padėti vaikui praplėčiant jo akiratį. PASTABA – jei yra tėvų/vaikų, kurie nori gauti namų darbų, prašau kreiptis į mane J.

Pagarbiai,
Agnė




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą